Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Specialfastigheter fastighetsutvecklar i Värnamo

Vi har förvärvat två vård- och omsorgsfastigheter i Värnamo av Region Jönköpings län. Planen är att bygga ut Fortunagården för kunden Statens institutionsstyrelse (SiS) som har behov av att utöka verksamheten för missbruksvård.

De befintliga tio byggnaderna har en lokalarea på ca 4 000 kvm och är belägna i södra delen av Värnamo tätort i ett bostads- och grönområde. Idag bedrivs där en verksamhet inom behandlingshem och sjukvård. Den största hyresgästen, SiS, önskar utveckla den befintliga institutionen för missbruksvård med ytterligare 16 platser. Värnamo kommun fastställde nyligen en ny detaljplan och Specialfastigheter har därför börjat planera för en utbyggnad på ca 1 800 kvm.

– Det finns en stor efterfrågan från socialtjänsten på våra tjänster och vi arbetar därför med att öka vår kapacitet över hela landet. Satsningen på fler platser för missbruksvård i Värnamo är en viktig pusselbit i vår plan, säger Kent Ehliasson, generaldirektör vid Statens institutionsstyrelse.

– Vi ser fram emot att få utveckla Fortunagården tillsammans med vår kund SiS. Vi är också glada att kunna vara med och skapa nya arbetstillfällen och stärka vår etablering i Värnamo som är en växande kommun, säger Åsa Hedenberg, vd på Specialfastigheter.

Tillträde till fastigheterna sker den 1 februari. Övriga hyresgäster utöver SiS är Värnamo kommun och regionfastigheter inom Region Jönköpings län.