Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Första spadtaget för SiS nya ungdomshem i Hässleholm

I strålande solsken togs idag det första spadtaget för SiS (Statens institutionsstyrelse) nya ungdomshem i Hässleholm. Den befintliga anläggningen kommer att byggas om och till med cirka 8500 kvm och platserna ökar därmed från dagens 18 till 42 stycken. Ett 40-tal åskådare fick se SiS generaldirektör Kent Ehliasson och Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg greppa varsin spade och gräva upp en rejäl skopa jord vid byggarbetsplatsen (där arbetet alldeles nyligen startat).

– Nu är ett drygt tiotal nybyggnationsprojekt på gång på olika platser i Sverige och vi kommer öka antalet platser med 100. SiS ungdomshem Hässleholm är den enskilt största nybyggnationen, säger Kent Ehliasson, generaldirektör för Statens institutionsstyrelse.

– Det är oerhört roligt att få vara med och utveckla denna fastighet för SiS verksamhet. En byggnad där materialval och utformning väljs med omsorg om människor och miljö. Det här kommer att bli en fantastisk byggnad och ett projekt att vara stolt över, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Byggprojektet beräknas vara klart våren 2021. Då kommer byggnaden, som idag är 1200 kvm, att ha utökats till cirka 8500 kvm och innehålla fler boendeavdelningar, skolbyggnad, administrationslokaler, personalutrymmen, rekreationsområden, centralkök och matsal. Nybyggnaden kommer att smälta väl in i omgivningen med fasader i ljust tegel och träpanel, omslutande innergårdar och flera tak med gröna sedumplanteringar. De höga miljöambitionerna ska leda till att byggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, den högsta nivån.