Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Ny ledamot i Specialfastigheters styrelse

Årsstämman i Specialfastigheter Sverige AB (publ) ägde rum den 12 april i Stockholm. En ny ledamot valdes in i styrelsen: Pierre Olofsson, med en lång karriär inom byggbranschen.

Stämman beslutade bland annat att fastslå den av styrelsen föreslagna utdelningen om 555 Mkr. Utbetalning planeras ske den 26 april.

Vid stämman valdes Pierre Olofsson in som ny ledamot in i styrelsen. Pierre Olofsson har en lång karriär inom byggbranschen och arbetade senast i Skanskas koncernledning med ansvar för de nordiska byggenheterna samt ett koncernövergripande ansvar för arbetet med arbetsmiljö och säkerhet.

Till styrelsen omvaldes Carin Götblad, Eva Landén, Mikael Lundström, Erik Tranaeus, Maj-Charlotte Wallin och Åsa Wirén. Eva Landén fortsätter som ordförande för bolagets styrelse. Kajsa Marsk Rives blir ny arbetstagarrepresentant och ersätter Masoomeh Antonsson.

Stämman beslöt att fastställa resultaträkningen för 2018 och balansräkningen per 2018. Styrelsens ledamöter och vd beviljades ansvarsfrihet.

Stämman beslutade vidare att fastställa föreslagna arvoden för styrelsen samt de riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare som styrelsen föreslagit.

Revisionsbolaget E&Y valdes som revisor, för en period om ett år, med auktoriserade revisorn Mikael Ikonen som huvudansvarig.

Fullständigt protokoll från årsstämman kommer att publiceras på vår webbplats inom kort.