Info om utdaterad webbläsare

Vi ser att du använder Internet Explorer som är en utdaterad webbläsare och inte stöds av denna webbplats. Det innebär att du som använder Internet Explorer kan uppleva att webbplatsen inte fungerar som den ska.


För en säkrare och bättre upplevelse av webbplatsen rekommenderar vi att du byter till någon av följande modernare webbläsare.


Ange en beskrivande alt text för bilden.

Standard & Poor’s bekräftar vårt höga kreditbetyg AA+

Kreditvärderingsföretaget Standard & Poor’s har den 17 december 2019 bekräftat Specialfastigheters rating AA+, ett kreditbetyg vi är ensamma om bland svenska fastighetsbolag.

Enligt Standard & Poor’s har Specialfastigheter en låg risk sett till branschen då bolaget har en begränsad exponering mot konjunkturcykler, stabila hyresgäster i form av myndigheter och ett starkt band till sin ägare, svenska staten.

Standard & Poor’s räknar med att Specialfastigheters fortsatt starka lönsamhet under de närmaste åren kommer att väga upp investeringar i underhåll och byggprojekt, vilket enligt Standard & Poor’s prognos innebär en räntetäckningsgrad på 10x och skuldsättningsgrad på nära 11x.

”Stable outlook” speglar Standard & Poor’s förväntan om att Specialfastigheters mycket låga affärsrisk kommer att bidra till ett starkt finansiellt resultat, vilket garanterar en hållbar skuldsättningsgrad och en tillräcklig likviditet.

Specialfastigheter har sedan 2005 haft kreditbetyg AA+ med stable outlook på lång sikt och A-1+ på kort sikt, samt kreditbetyget K-1 enligt Standard & Poor’s regionala skala.

Mer detaljerad information om ratingbetyget och Standard & Poor’s analys finns här.